Reistips Kaapverdië

MINKE WINK

Het plaatsje Santa Maria ligt in het zuiden aan het gelijknamige strand.

Santa Maria

Dit is het meest levendige dorpje op Sal met de meeste hotels, restaurants en bars. Santa Maria staat naast de stranden bekend om de pier, hét symbool van het eiland Sal. Hier komen dagelijks de vissers terug met hun visvangst om deze te verkopen aan de hotels, restaurants en de lokale bevolking.

Espargos

Espargos is de hoofdstad van het eiland en dankt zijn naam aan de wilde asperge die op het eiland groeit. Deze kleine stad ligt in het midden van het eiland vlakbij de enige luchthaven. Er wonen voornamelijk lokale mensen en het is hier een stuk rustiger qua toeristen vergeleken met Santa Maria. Het uitzichtpunt boven op de heuvel midden in de stad is eigenlijk de enige bezienswaardigheid, maar wel eentje met een schitterend uitzicht over Espargos, het vliegveld, de vulkaan en aan beide kanten de zee.

Palmeira

Palmeira is een rustig en authentiek vissersdorpje op Sal. Wanneer de toeristen, die het dorpje aandoen op een excursie vanuit Santa Maria, zijn vertrokken vind je hier het echte relaxte leven van de bevolking en beleef je hier het echte Sal. Het is een heerlijke plek voor een hapje en een drankje bij een bar aan het water of in een van de heerlijke restaurantjes in het dorpje.

Buracona

Ten noorden van Palmeira ligt Buracona, een natuurlijk zwembad, omringd door rotsen. Buracona is alleen te bereiken via Palmeira over een onverharde weg. De lokale gidsen en sommige toeristen springen hier van de hoge rotsen voor een verfrissende duik in het water.

Pedra de Lume

Bij het piepkleine dorpje Pedra de Luma liggen de zoutmijnen van Sal, waar ook de naam van het eiland vandaan komt. In een krater van een oude vulkaan werd vroeger heel veel zout gewonnen. Genoeg voor de export, maar inmiddels wordt er meer verdiend aan het toerisme dan aan de zoutwinning. De zoutmijnen zijn tegenwoordig de belangrijkste toeristische attracties van Sal. Je kunt hier als toerist tegen betaling ronddrijven in het zoutrijke water.


MEER KAAPVERDiË…