Reistips Dominicaanse Republiek

MINKE WINK

De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek is de moeite waard om te bezoeken.

Santo Domingo

In de oude binnenstad van Santo Domingo kun je oude ruïnes, mooie huizen en kerken bewonderen. Het is een heerlijke en gezellige stad om doorheen te slenteren.

Bávaro

Bávaro is een klein dorpje met een paar hotels in het toeristengebied Punta Cana aan de oostkust van het land. Punta Cana is de populairste vakantieplaats van de Dominicaanse Republiek. Naast tientallen kilometers onafgebroken stranden en resorts is hier verder niet veel te zien.

Je komt hier puur voor zon, zee en strand.

Las Terrenas

Las Terrenas is een klein plaatsje met mooie stranden en schattige gekleurde huisjes op het schiereiland Samana, waar het veel rustiger en minder toeristisch is. In Las Terrenas kun je, naast chillen op het strand, een tour boeken naar het schitterende Los Haites National Park, een geweldig natuurpark met talloze mangrovebossen en ondergrondse kalksteengrotten. In de duistere grotten vind je grottekeningen die eeuwen geleden op de muur gekalkt werden door de Taino indianen. Het Los Haites National Park is met zijn vele rotseilanden ook het thuis van meer dan honderd verschillende soorten zeevogels. Een prachtig stukje Dominicaanse Republiek!

Las Galeras

Een piepklein dorpje aan het strand dat helemaal in het puntje van het schiereiland Samana ligt. Hier is het nóg rustiger dan in Las Terrenas en je vind hier niet veel hotels en daarom ook weinig toeristen. Vanuit Las Galeras kun je een schitterende boottrip maken naar Playa Rincon, een kilometers lang spierwit zandstrand dat wordt geknuffeld door groene palmbomen aan de ene kant en helderblauw water aan de andere kant.


MEER DOMiNiCAANSE REPUBLiEK…