Reistips Belize

MINKE WINK

Een vreemd stukje Midden Amerika. Belize is een klein land aan de Caribische kust onder Mexico en naast Guatemala. Het is het enige Engelstalige land in Midden Amerika en qua cultuur is Belize niet te vergelijken met zijn buurlanden.

Ook is het land nog redelijk onbekend als reisbestemming. De meeste reizigers wijken uit naar het bekendere en goedkopere Mexico en Guatemala en laten Belize links liggen. Ontzettend zonde want Belize is echt een geweldige reisbestemming!

Het land stikt namelijk van de prachtige natuurgebieden zoals regenwouden, watervallen en witte stranden. Daarnaast leven er talloze exotische dieren in dit kleine landje en vind je hier net als in Mexico en Guatemala veel, in de jungle achtergelaten, Maya tempels.

Naast relaxen op het strand, op een van de vele eilandjes of aan de kust, kun je hier duiken, snorkelen, vissen, wandelen, kajakken of tempels bezoeken.

Caye Caulker

Caye Caulker is een heerlijk backpackerseiland, maar een half uur varen vanaf het vasteland. Vanuit Chetumal in Mexico is het zo’n twee uur met de ferry maar op die manier hoef je niet door het vieze en chaotische Belize City te reizen.

Wanneer je vanuit Mexico naar Caye Caulker in Belize reist kom je in een compleet andere wereld. De salsa en gitaren zijn ingeruild voor reggae en drums en de cappuccino kleurige latino’s voor espressokleurige Rastafari‘s.

Vanuit Caye Caulker kun je een driedaagse zeiltrip maken naar Placencia in het zuiden. Via het geweldige Raggamuffin Tours kun je deze trip boeken. Ok, het is niet echt goedkoop maar wel een absolute aanrader. Drie dagen zeilen, snorkelen, vissen en overnachten in een tentje op het strand. Back to basic!

Placencia

Een klein vissersdorpje in het zuiden van Belize. Er is hier niet heel veel te doen maar in het dorpje hangt wel een heerlijke laidback sfeer. Via een voetpad langs het strand hop je van het ene naar het andere restaurantje of barretje. Er zijn ook mogelijkheden om vanuit Placencia tours te boeken naar een aantal natuurparken in de omgeving.

Belize Zoo

De Belize Zoo, vlakbij Belize City, is echt de leukste dierentuin ever. Het is eigenlijk niet echt een dierentuin maar meer een dierenasiel. Alle dieren die hier verblijven komen uit Belize en zijn gewond gevonden of hierheen gebracht. De zoo verzorgt ze en wanneer ze terug kunnen naar de natuur worden ze weer vrijgelaten. Sommige dieren zijn zo gehecht aan mensen omdat ze heel lang als huisdier zijn gehouden waardoor ze niet meer in het wild kunnen overleven. Deze blijven in de dierentuin en worden goed verzorgt. Wat een geweldige wilde dieren heeft Belize maar wat zonde en verdrietig dat zoveel dieren bedreigd worden.

Belize City

Ok. Hier kan ik heel kort over zijn. De stad is lelijk, vies en druk. Er valt hier echt niks te doen. Omdat ik vanuit Belize City verder zou reizen naar Guatemala moest ik hier een nacht verblijven in een smerig, veel te duur guesthouse. Ik was heel blij toen ik de volgende ochtend deze stad eindelijk kon verlaten.

Afgezien van het feit dat ik Belize helemaal geweldig vind zou ik Belize City niemand aanraden. Skip deze stad als het kan.


MEER BELiZE…