Puerto Ricaanse carne guisada

De keuken van Puerto Rico wordt ‘Cocina Criolla’ genoemd door de Puerto Ricanen. De Puerto Ricaanse keuken heeft wortels in Afrika, Europa en Zuid-Amerika. Kenmerkend voor de Puerto Ricaanse keuken zijn de vele kruiden die men gebruikt. (bron: mijnreceptenboek.nl)

– Een recept van Smulweb, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

700 gram riblappen in flinke stukken (ong. 4 cm)
2 uien, grof gesneden
4 tenen knoflook fijngehakt
1 el verse peterselie, fijngesneden
1,25 tl gedroogde tijm
1 tl komijn
5 laurier blaadjes
2 el bloem
1  runderbouillonblokje in ong. 300 ml water
2 glazen droge rode wijn
1 zoete aardappel in stukken van 5 cm
2 gewone aardappels in vieren
3 winterwortels (niet te dik) in stukken van 2 cm
200 gram prinsessenbonen in tweeën
3 el olijfolie
gemalen peper naar smaak

Verhit de olie in een flinke pan, braad het vlees in gedeeltes aan en haal het uit de pan. Doe nu de uien en knoflook in de pan en fruit ca. 5 minuten. Dan peterselie, tijm, laurier, peper naar smaak en bloem erbij. Blijf ongeveer 2 minuten roeren.

Voeg geleidelijk de bouillon en de wijn erbij. Doe nu het vlees terug in de pan en breng het geheel weer aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel anderhalf uur sudderen. Voeg nu de  wortelen toe en laat circa 1 uur sudderen, roer af en toe. Dan de aardappelen erbij en na een half uur nog de bonen erbij en 20 minuten mee laten sudderen. Laat de saus licht indikken bij het sudderen.

Controleer of de aardappelen en groenten gaar zijn en serveer in een grote schaal en garneer met peterselie.

Serveer met grof brood.

Buen provecho!


MEER RECEPTEN…