Polynesische pork and rice

– Een recept van Food, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 tot 6 personen

Ingrediënten:

750 gram hamlappen
60 gram bloem
½ tl gemalen peper
2 el extra vergine olijfolie
½ kopje selderij
1 groene peper in dunne reepjes
1 rode paprika in reepjes
1 ui, grof gehakt
300 gram ananasstukjes, uitgelekt
80 gram ketchup
2 el mosterd
1 tl Worcestersaus
150 ml sap (uit het ingeblikte fruit of fruitsap)
4 kopjes gekookte rijst

Snijd de groene peper, ui en paprika. Snijd het vlees in stukjes van 3 cm. Meng de bloem met de gemalen peper.  Bedek het varkensvlees met het bloemmengsel. Maak de olie warm in een grote pan. Bak het varkensvlees aan alle kanten aan. Voeg de groenten en de overige ingrediënten toe, behalve de rijst, toe.  Laat het gerecht 30 minuten sudderen. Kook ondertussen de rijst.

Serveer over de rijst en serveer er eventueel nog boontjes bij.

Tama’a Maita’i!


MEER RECEPTEN UIT OCEANIE…