Polynesische gehaktballen

– Een recept van Wies en Louis, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten:

350 gram biologisch rundergehakt
1 klein ei (losgeklopt)
3 el gedroogd wit broodkruim
2 el fijngesneden koriander
2 teentjes knoflook, geperst
½  theelepel chilipoeder
50 gram fijngehakte pinda’s
verse ananas
5 dl zoetzure saus

Voor de zoetzure saus

1 el olijfolie
4 dl ananassap
2 rode of groene paprika’s in stukjes
4 el tomatenpuree
2 el ketchup
4 el appelazijn
2 el limoensap
2 el fijne suiker
4 el sojasaus (minder zout)
2 teentjes knoflook, geperst
2 el droge sherry
2 tl sambal
1 el fijngesneden gember
kleine stukjes ananas

Polynesische gehaktballen

Gehaktballen
Meng ei, koriander, knoflook en chilipoeder. Voeg pinda’s en gehakt toe. Balletjes vormen met doorsnee van 2,5 cm. 20 Minuten in oven bakken op 190 graden. Halverwege draaien.

Balletjes eruit. Aan houten prikkers (even in water leggen) om en om gehakt en ananas rijgen. Insmeren met deel zoetzure saus. Nog 5-8 minuten onder de gril. Rest saus warm maken en los erbij geven.

Zoetzure saus
Knoflook en paprika in olie wokken. Rest van de ingrediënten erbij. Als laatste sherry en sambal toevoegen.

Tama’a Maita’i!

Polynesische gehaktballen Polynesische gehaktballen


MEER RECEPTEN UIT OCEANIE…