Peruaanse lomo saltado

– Een recept van La Cocina en Lekker Hapje aangepast naar eigen smaak –

Lomo Saltado zou zijn oorsprong kennen in de 19e eeuw en zou ontstaan zijn onder invloed van de vele Chinese immigranten die Peru toen kende. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een van de meest typische gerechten uit de Peruaanse keuken (bron: Lekker Hapje)

Hoofdgerecht voor 3/4 personen

Ingrediënten:

500 gram roerbakrunderreepjes  of  rundvlees (dunne lende) in reepjes
3 grote tomaten
2 grote rode ajuinen
3 aardappelen
1 el rode wijnazijn
1 el sojasaus
twee teentjes knoflook, geperst
1 el gehakte platte peterselie
peper uit de molen
snufje komijn

Als je rundvlees dunne lende gebruikt, snij het vlees dan in lange reepjes (niet te dik en ook geen te lange reepjes). Maak een marinade van de knoflook, de sojasaus, de rode wijnazijn, een snufje peper en een snufje komijn. Laat het vlees ongeveer een uur in de marinade marineren. Snijd de rode ajuinen in ringen. Snijd de tomaten in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten vervolgens in reepjes. Schil de aardappelen en snij ze vervolgens in lange reepjes.

Verhit olie in een pan.Bak de aardappelreepjes goudbruin.Zet de aardappelen vervolgens opzij. Verhit olie in een andere pan. Doe het vlees in de pan en bak het vlees. Voeg na zo’n vijf minuten, voordat het vlees helemaal gaar is, de rode ui toe. Bak dit weer een paar minuten en voeg dan de tomaat toe. Blijf nu bakken tot het punt dat de tomaten uit elkaar beginnen te vallen. De gebakken aardappelen toevoegen. Vervolgens serveren met rijst.

Buen Provecho!


MEER RECEPTEN…