Panamese sancocho

Sancocho is Panama’s nationale gerecht. Er zijn versies van sancocho in heel Latijns-Amerika, maar het is vooral geliefd in Panama. Sancocho is een heerlijke stoofpot die je bij het ontbijt, lunch of diner kunt eten. Velen beweren dat de soep ook de perfecte tonic is voor een kater. Het wordt in Panama gegeten met rijst.

– Een recept van Living in Panama, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

3 kippenbouten, in 2 stukken gesneden
1 el olijfolie
3 teentjes knoflook, geperst
2 el verse oregano
1 tl zwarte peper
4 eetlepels koriander, gehakt (plus enkele blaadjes voor garnering)
1 grote ui, gehakt in grote stukken
1500 gram groente (b.v. squash, wortel, maïs, cassave, pompoen,aardappel, pastinaak)

Wrijf de kip in met de koriander bladeren. Doe de kip in een grote pan en voeg genoeg water toe zodat de kip onder staat. Aan de kook brengen. Schil ondertussen de groenten en snijd ze in hapklare stukken. Voeg alle groenten en kruiden toe. Breng opnieuw aan de kook. Verwijder het schuim wat zich vormt. Verlaag de temperatuur tot medium en laat de kip met groenten en kruiden 45 minuten sudderen. Doe de deksel half op de pan zodat het vocht wat indikt. Voeg indien nodig nog wat water toe. Kook tot de groenten en de kip gaar zijn.

Serveren met witte rijst op de rand van je bord of met rijst erdoorheen gemengd.

Buen provecho!


MEER RECEPTEN…