Omaanse kofta zucchini

– Een recept van Omani Cuisine, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

500 gram rundergehakt
1 el fijngesneden peterselie
1 el fijngesneden bosui
½ gehakte rode ui
½ tl kaneel
1 tl gemalen zwarte peper

Voor de courgette saus

2 courgettes
1 blikje tomatenblokjes
3 tenen knoflook, gehakt
½ rode chili in stukjes
1 el gehakte peterselie
½ el gehakte munt
1 el balsamico azijn
1 laurierblaadje
peper naar smaak
limoenschijfjes

Meng alle ingrediënten voor de kofta goed door elkaar. Maak langwerpige ‘ballen’. Doe een beetje olie in de pan en bak de kofta aan alle kanten aan en gaar. Houd warm.

Courgette saus
voeg wat olijfolie toe aan een pan en sauteer de knoflook en rode chili 3 minuten. Voeg balsamico azijn toe en na een minuut de gehakte tomaten met het laurierblaadje. Laat de saus aan de kook komen en doe dan het deksel op de pan. Laat 10 minuten sudderen op laag vuur. Snijd de courgette in kleine stukken en roerbak de courgette gedurende 5 minuten in de pan waarin de kofta is gebakken. Voeg de courgette, peterselie en munt aan de tomatensaus toe.  Voeg peper naar smaak toe. Laat op laag vuur sudderen tot de courgette gaar is. Plaats de kofta op een schotel en giet de saus erop.

Lekker met rijst en een limoenschijfje.

شهيّة طيّبة; (Shahiya taiba)!


MEER RECEPTEN…