Micronesische chicken curry

Micronesië betekent ‘kleine eilanden’ en bestaat uit 2.100 tropische eilanden, verspreid over het midden van de Stille Oceaan tussen Hawaii en de Filippijnen. De keuken van Micronesië is een unieke combinatie van westerse en oosterse gerechten. De belangrijkste invloeden komen uit Spaanse, Maleisische en Chinese culturen. Zoals in de meeste Aziatische landen is het belangrijkste gerecht rijst.  Bij het koken en bereiden van gerechten wordt vaak kokosmelk gebruikt. (Bron: Wikipedia)

– Een recept van Food, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

600 gram kipfilet, in stukken
3 aardappelen, in kleine stukjes
3 wortels, gesneden in kleine stukjes
1 rode paprika, gesneden in blokjes
1 groene paprika, gesneden blokjes
2 uien, gehakt
1 teentje knoflook, gehakt
1 el gember, gehakt
400 ml kokosmelk
3 el kerriepoeder
½ el chili poeder
4 el olijfolie
peper naar smaak

Verwarm olie in een pan en braad de kipfilet tot het lichtbruin is. Zet opzij. Vervolgens de aardappelen en wortelen roerbakken en opzijzetten. Verwarm olie in een andere koekenpan en sauteer de knoflook, uien en gember 2 minuten. Voeg de kip, kokosmelk, kerriepoeder, chilipoeder, aardappelen, wortelen, rode en groene paprika’s toe en laat 15 tot 20 minuten sudderen. Voeg peper naar smaak toe.

Serveer warm met gestoomde rijst.

Enjoy your meal!


MEER RECEPTEN UIT OCEANIE…