Mexicaanse enchilada’s

– Een recept van Leuke Recepten, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

500 gram rundergehakt
8 grote wraps
2 blikken tomatenblokjes a 400 gram
3 paprika’s
bakje verse koriander
2 sjalotjes
150 gram kastanjechampignons
2 teentjes knoflook
geraspte kaas naar smaak
200 gram crème fraîche
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
¼ tl cayennepoeder
¼ tl peper uit de molen

Ook nodig: 2 ovenschalen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de 2 blikken tomatenblokjes in een pan en voeg wat peper en een derde deel van de verse koriander toe. Laat zachtjes pruttelen en iets indikken terwijl je de vulling maakt. Hak de sjalotjes en knoflook fijn en fruit aan in een beetje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul.

Breng het gehakt op smaak met de komijn, paprikapoeder, cayennepeper en peper. Snijd de paprika in blokjes en bak samen met de in vieren gesneden champignons 5 minuutjes mee met het gehakt. Besmeer de tortilla wraps met een dun laagje crème fraiche.

Giet het vocht af van het gehaktmengsel en schep wat van het gehaktmengsel in het midden van de wrap en rol hem op. Leg de opgerolde wraps in een ingevette ovenschaal (of schalen). Schep wat van de tomatensaus er over en bestrooi met kaas. Zet de ovenschaal ca 25 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met de overgebleven koriander.

Houd ongeveer 2 tortilla’s per persoon aan.

Buen Provecho!


MEER RECEPTEN…