Londen

MINKE WINK

Een klassieker onder de stedentrips. Samen met Barcelona en Parijs één van de populairste, en duurste, steden in Europa maar hierdoor niet minder aantrekkelijk. Londen in een paar dagen zien is vrijwel onmogelijk want er is echt ontzettend veel te doen en te zien. Het centrum van Londen is groot met veel leuke wijken en wanneer je even klaar bent met alle drukte trek je dan terug in één van de grote parken die de stad rijk is. Het fijne aan Londen is dat alles perfect en gemakkelijk te bereiken is met de metro.

London Eye

Tegenover het Westminster Palace en de Big Ben staat dit enorm hoge reuzenrad aan de zuidelijke oever van de Theems, de London Eye. Een rit is niet goedkoop en duurt ongeveer een half uur maar biedt wel een prachtig uitzicht over de stad. Houd wel rekening met lange wachtrijen, zeker als het mooi weer is, maar kaartjes kun je gelukkig ook vooraf regelen.

Buckingham Palace

Wie kent dit paleis niet? Het is niet alleen een onderkomen voor de Britse Koninklijke familie maar het is ook een kunstgalerij en een enorme toeristische attractie. De wisseling van de wacht trekt elke dag heel veel toeschouwers en is typerend voor de Britse paleizen. Een must-see in Londen omdat het zo kenmerkend is voor deze stad.

Tower Bridge

Ook zo’n bekende toeristische trekpleister. De Tower Bridge loopt over de Theems en ligt naast de Tower of London, waar hij ook zijn naam aan heeft te danken. Eén van de bekendste bruggen ter wereld en prachtig om te zien.

Soho

Dit is mijn favoriete wijk in Londen. In deze multiculturele kleine wijk in Londen is altijd leven. Hier vind je heel veel verschillende soorten restaurants en een enorme verscheidenheid aan mensen en culturen. In Soho bevindt zich ook de Londense Chinatown waar voornamelijk Oosterse restaurants en winkels te vinden zijn.

Westminster Palace en Big Ben

Dit parlementshuis staat aan de oever van de Theems. Het is één van de bekendste gebouwen van Londen en schitterend om te zien. In dit enorme bouwwerk zit een bijna honderd meter hoge klokkentoren, de Elizabeth Tower. In deze klokkentoren hangt een gigantische wereldberoemde klok, de Big Ben. Naast de rode dubbeldekker bussen en telefooncels is deze klok hét icoon van de stad. Je kunt Londen niet verlaten zonder een keer naar de tijd te hebben gekeken op de Big Ben.


MEER ENGELAND…