Last-minute

TINEKE WINK

Over drie weken ga ik op vakantie met vriendin Ingrid. We hebben er erg veel zin in, we weten alleen nog niet precies waarin. Ja in cocktails, zon, strand, uitgaan – laten we dat vooropstellen. Maar waar we deze cocktails zullen drinken? Geen idee. Over 3 weken gaan we weg en we weten nog niet waarheen.

Meestal boek ik vakanties maanden van tevoren. Niet omdat ik me zo optimaal mogelijk wil voorbereiden (dat kan ook makkelijk een paar dagen van te voren) maar wel omdat ik het geregeld wil hebben. Ik wil niet voor verrassingen komen te staan.

Luxeproblemen

Een last-minute was dan ook niet helemaal de bedoeling. Eigenlijk wilden we al eerder boeken, maar dat ging niet zo makkelijk..

Zaterdag 31 juli – de dag dat we willen gaan boeken. We gaan in de bibliotheek zitten (geen afleiding). Het duurt even voor we gesetteld zijn ( we worden eerst weggebonjourd door een vrouw die rustig wil lezen ) maar dan hebben we ons plekje gevonden. Uitzicht op de binnenstad, strakblauwe lucht… nee dat leidt helemaal niet af… Het enige wat ik denk is – laten we zo snel mogelijk iets boeken, dan kunnen we daarna in de zon vieren dat we een vakantie hebben geboekt. Dus focus en zoeken maar. Na 1,5 uur komen we tot de conclusie dat we nog niet zo ver zijn gekomen. Genoeg vakanties hoor, maar misschien zijn we iets te kritisch…Mykonos lijkt een serieuze optie, helaas gaan er geen rechtstreekse vluchten naar dit eiland buiten het hoogseizoen. Deze bestemming valt dus af. Daarna komt Zakynthos ter sprake. Maar we willen toch iets originelers. Zoiets als Santorini, waar we drie jaar geleden vakantie vierden. Santorini was onze eerste bestemming in Griekenland en het mooiste eiland van dit land. Sterker nog – het is het mooiste eiland waar ik ooit ben geweest.

Bonaire

Na een tijdje wil ik het opgeven – kunnen we later verder? Ik heb geen zin meer… tot mijn oog valt op een spotgoedkope last-minute aanbieding naar Bonaire. Weliswaar niet voor de periode die wij willen – oktober valt dan nog niet onder de last-minutes – maar dit triggert wel. Waarom geen bestemming verder weg? Ergens waar het 30 graden is, het zand wit en het water blauwer dan blauw. hmmm eigenlijk geen slecht plan.

Boeken op dinsdag

En nu hebben we Bonaire in ons hoofd zitten en moeten we daar perse naartoe. Nou ja perse, het liefst wel. Alleen zijn we nog aan het wachten op die spotgoedkope aanbieding. We hebben pakketreizen (vlucht&accommodatie) van 600(!)euro gezien, echter moet de vertrekperiode tussen 10 en 13 oktober liggen. En laten we nou net allemaal aanbiedingen tegenkomen die daarbuiten vallen. 30 september, 7 oktober, 22 oktober…Ik kijk elke dag, maar helaas nog zonder resultaat. Wel heb ik gehoord dat we het best doordeweeks kunnen boeken, omdat last minute aanbieders de prijzen in het weekend omhoog kunnen gooien. Dinsdag schijnt een goede dag te zijn om te boeken. Morgen dus maar weer even kijken. Ondertussen houden Ingrid en ik elkaar via whatsapp op de hoogte van de aanbiedingen en vraag ik af en toe advies aan mijn zusjes over bepaalde bestemmingen.

Op de bonnefooi

Mocht het boeken van een last-minute toch niet lukken, dan kunnen we altijd nog op de bonnefooi met onze koffer naar Schiphol. Sunweb heeft een last-minute balie. Zij kunnen tot een uur voor vertrek van de vlucht een vakantie voor ons regelen. Dat kunnen vakanties zijn die nog beschikbaar zijn of uit annulering zijn vrij gekomen. Ik weet niet of ik dat aan zou durven, maar de mogelijkheid is er in ieder geval.

Over 3 weken zitten we  in ieder geval ergens met een cocktail in de hand bij een heerlijk strandtentje. Ik kan niet wachten!


MEER WiNK WRiTES…