Las Vegas gevulde paddestoelen

– De gevulde paddestoelen uit Las Vegas is een recept van Wereldsmaken en de aardappelpuree is een recept van Foodie loves Food, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

6 of 8 portobello’s  (beetje afhankelijk van de grootte)
750 gram diepvriesspinazie
½ tl zout
1 tl Italiaanse kruiden*
125 gram zure room
130 gram monterey jack of een andere milde halfzachte kaas
130 gram cheddarkaas in blokjese afhankelijk van de grootte)
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
25 gram lente ui, in stukjes
25 gram sjalot, in stukjes
125 gram zure room
¼ tl nootmuskaat
300 gram rundergehakt
½ eetlepel gehaktkruiden**

Italiaanse kruidenmengsel zelf maken: 1 tl basilicum, 1 tl oregano, ½ tl marjolein, ½ tijm, ¼ tl rozemarijn, ½ tl knoflookpoeder.

** gehaktkruiden: zelf gemaakt mengsel van: 1 tl nootmuskaat, 2 tl witte peper, 2 tl paprikapoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1/4 tl chilipoeder. Voor 500 gram gehakt gebruik je 1 eetlepel.

Voor de aardappelpuree

900 gram aardappel, geschild en in blokjes gesneden
3 teentjes knoflook
beetje peper
mespuntje zout
200 ml melk
35 gram boter
bieslook

Gevulde paddestoelen
Oven voorverwarmen op 180 graden. Bak de spinazie op een heel laag vuur, zodat al het water verdampt. Knijp het eventueel nog uit. Meng met de zure room, 65 g cheddar, 55 g montery jack, 20 g Parmezaanse kaas, lente ui, ½ tl zout en 1 tl Italiaanse kruiden.

Plaats de portobello’s ondersteboven in een grote, beboterde ovenschotel. Lepel het spinaziemengsel  langs de zijkant van de schotel.

Meng de gehaktkruiden met de gehaktkruiden en met de gesnipperde sjalot. Bak het lichtbruin. Lepel dit mengsel in en over de portobello’s. Bestrooi de schotel met de resterende cheddar, parmezaan en montery jack. Strooi er nog een ¼ tl nootmuskaat over. Dek af met aluminiumfolie en zet 25 minuten in de oven.

Maak ondertussen de aardappelpuree.

Aardappelpuree
Kook de aardappels en knoflook met een mespuntje zeezout gaar in 20 minuten in gezouten water. De knoflook kook je hierin dus ook gaar en deze pureer je gewoon mee.

Wanneer de aardappels gaar zijn giet je af en doe je ze terug in de pan en zet je deze even terug op het vuur voor 1 a 2 minuten om droog te stomen.

Verwarm de melk in de magnetron. Wanneer je er koude melk bij doet koelt de puree te snel af. De melk en het boter mogen bij de aardappels en stamp deze fijn. Breng op smaak met wat peper uit de molen. De bieslook kun je op het laatst toevoegen.

Enjoy your meal!


MEER RECEPTEN…