Laotiaanse gang pit

De Laotiaanse keuken vertoont veel overeenkomsten met die van Thailand. Het basisgerecht is uiteraard rijst, en dan met name kleefrijst, ook wel ‘Khao Niaw’ genoemd.

– Een recept van Worldcook, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

600 gram kipfilet in stukjes
200 gram snijbonen, gesneden
2 el olijfolie
1 aubergine in stukjes
3 el vissaus
1 tl palmsuiker
2 el rode currypasta*
4 dl kokosmelk
6 citroenbladeren
1 bosje groene (lente) uien, gesnipperd
handje basilicumblaadjes

Rode currypasta

10 rode pepers
2 sjalotten gesnipperd
2 teentjes knoflook gesnipperd
stukje gehakte gemberwortel
2 stengels citroengras, fijngesneden
1 tl korianderpoeder
2 kaffir citroenbladeren, gescheurd
1 el gemalen peper
1 el garnalenpasta
1 tl komijnzaad
1 el olijfolie

Pureer alle ingrediënten in een keukenmachine. Je kunt de pasta in een glazen potje in de koelkast bewaren of per portie invriezen. 

Roerbak de currypasta gedurende 2 minuten in olie. Voeg de kip toe en roerbak nog 3 minuten. Doe de vissaus en suiker erbij en verhit 1 minuut. Voeg nu de kokosmelk, de citroenbladeren en de snijbonen toe en breng dit aan de kook. Laat het 10 minuten stoven en roer dan de groene ui en aubergine blokjes erdoor. Laat nog 10 minuten stoven. Serveer met basilicumblaadjes.

Lekker met kleefrijst.

Soen sàep!


MEER RECEPTEN UIT AZIE…