Koreaans vuurvlees bulgogi

– Een recept van Allrecipes, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

450 gram rundersteak, flinterdun gesneden of je kunt ook voorgesneden rundvlees reepjes voor wokken/roerbakken gebruiken
100 gram kastanjechampignons
1 kleine wortel, fijngehakt
2 preien, in stukjes gesneden
1 el sesamolie
125 ml sojasaus
2 el bruine suiker
3 teentjes knoflook, geperst
1 grote rode ui, fijngesneden
gemalen zwarte peper naar smaak
1 tl gedroogde rode chilivlokken
2 el sesamzaadjes

Meng in een grote kom de sojasaus, sesamolie, donkerbruine basterdsuiker, knoflook en rode ui. Voeg zwarte peper, rode chilivlokken, sesamzaadjes, prei en wortel toe. Meng hier het vlees met de hand door, zodat alles goed bedekt is. Dek af en laat minstens 2 uur of een nacht marineren. De champignons doe je Niet bij de marinade, die voeg je voor het bakken toe.

Vet een wok in met wat olie en verhit op matig tot hoog vuur. Voeg al het vlees plus de marinade en de champignons in een keer toe, en bak dit onder voortdurend roeren. Het vlees is na slechts een paar minuten al gaar. Indien je voorgesneden rundvleesreepjes hebt gebruikt, kijk dan even op de verpakking hoelang het vlees moet roerbakken (meestal is dat een minuut of 6). Haal van het vuur en serveer met rijst of noedels.

Voor vuurvlees in Koreaanse stijl: rol het vleesmengsel op in een blad rode sla.

맛있게 드세요 (jal meokkesseumnida)!


MEER RECEPTEN…