Keniaanse kuku wa kupaka

Dit gerecht wordt meestal bereid aan de Keniaanse kust, daar zijn kokosnoten in overvloed. Kokosmelk wordt gebruikt in vele gerechten. De kip wordt in kokosmelk gekookt met toevoeging van kruiden. Kuku Wa Kupaka kan wel eens de lekkerste kipschotel zijn die je ooit hebt gegeten, oordeel zelf!

– Een gerecht van African Food Recipes, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten:

3 kippenbouten, in tweeën gesneden
2 tl gember, fijngesneden
2 tl knoflook, gekneusd
2 gele chilipepers, gesneden
1 ui, gehakt
2 el plantaardige olie
sap van een citroen
2 tomaten, gesneden
1 tl komijnzaadjes
1 tl tomatenpuree
1 tl kurkumapoeder
400 ml kokosmelk
peper uit de molen naar smaak
vers gehakte koriander

Maak de marinade van gember, knoflook, citroensap en chilipepers. Marineer de kip en laat de kip 1 of 2 uur afgedekt op een koele plaats. Grill de kipstukken in de oven gedurende ongeveer 30 minuten. In een kookpan de plantaardige olie verhitten en de uien roerbakken tot ze lichtbruin zijn. Voeg de tomaten toe en laat het sudderen tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree toe, laat het nog een minuut sudderen en voeg de kurkumapoeder en komijnzaadjes toe. Roer goed.

Voeg de kokosmelk en de resterende marinade toe die u voor de kip gebruikt heeft toe en laat het ongeveer 5 minuten sudderen. Voeg de gegrilde kipstukken toe en laat nog eens 20 tot 30 minuten sudderen op matig vuur. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik wordt. Voeg op het laatst de gehakte korianderblaadjes toe en eventueel nog wat peper. Serveer met rijst en groente naar keuze

Karibu!


MEER RECEPTEN…