Jemenitische mutaffaya

– Een recept van Wereldsmaken, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

2 tot 3 el plantaardige olie
1 grote ui, fijngehakt
2 tot 3 teentjes knoflook, fijngehakt
½ tl gemalen kaneel
zwarte peper
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen gember
1 tl paprikapoeder
½ tl cayennepeper
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 gele paprika, in blokjes gesneden
2 pruimtomaten, in blokjes gesneden
2 tot 3 el tomatenpuree, opgelost in 125 ml water
2 tot 3 el vers gehakte peterselie
500 gram zeebaars of andere witte visfilets

Verhit 1 tot 2 el  olie in een voldoende ruime pan op een matig vuur. Voeg ui en knoflook toe en bak al roerend tot die doorzichtig zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de kaneel toe en bak 1 minuut. Voeg zwarte peper, komijn, gember, paprikapoeder en cayennepeper toe, en roer alles goed door elkaar. Voeg paprika en tomaten toe en bak gedurende 3 tot 4 minuten.

Voeg de tomatenpuree toe, doe een deksel op de pan, en laat nog 2 minuten sudderen. Roer de peterselie door de saus. Leg vis in de saus, zorg ervoor dat die goed bedekt is. Doe het deksel terug op de pan en laat gedurende 15 minuten pruttelen. Draai vis na 10 minuten om.

Serveer de vis met de saus, met rijst en je favoriete brood.

شهيّة طيّبة (Shahiya taiba)!


MEER RECEPTEN…