Japanse kip teriyaki

– Recept van Allerhande, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

1 cm verse gember, geraspt
1 el sesamolie
2 wortelen
1 teen knoflook, geperst
600 gram kipfilet, in grove stukken
4 el Japanse sojasaus
4 el mirin
1 el donkere basterdsuiker
2 zoete puntpaprika’s
200 gram peultjes
250 gram gesneden spitskool
noedels voor 4 personen

Vermeng de gember, knoflook, sesamolie, sojasaus, mirin en de basterdsuiker en roer tot de suiker is opgelost. Doe de stukken kip in het mengsel en bedek alle stukken kip goed met de marinade. Laat een uur marineren.

Snijd ondertussen de puntpaprika’s in reepjes. Was de peultjes. Je kunt de peultjes in reepjes snijden, maar je kunt ze ook heel laten. Verhit een wokpan en roerbak de kip met de marinade 5 minuten. Strijk daarbij regelmatig de marinade op de stukken kip.

Maak ondertussen ook de noedels zoals voorgeschreven op de verpakking. Voeg de groenten toe aan de kip en roerbak nog 4 a 5 minuten tot de kip goed gaar is en de groenten (beet) gaar.

頂きます (Itadakimasu)!


MEER RECEPTEN…