Indiase kip madras

– Een recept van Pittig gekruid koken (Charmaine Solomon), aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 6 personen

1 braadkip of kippenbraadlapjes van 1,5 kg
3 el olie
2 takjes verse curryblaadjes of gedroogde curryblaadjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 grote ui, fijngesnipperd
2 tl verse gemberwortel, fijngehakt
3 tl chilipoeder
1 el gemalen koriander
1,5 tl gemalen komijn
½ tl venkelpoeder
2 rijpe vleestomaten, ontveld en in stukken gesneden
2 kaneelstokjes
1 kop kokosmelk uit blik
½ kop water

Hak de kip in stukken. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit op laag vuur curryblaadjes, ui, knoflook en gember, tot de ui zacht en glazig is. Roer regelmatig. Voeg het chilipoeder en de gemalen specerijen toe en fruit ze 2 minuten.

Voeg tomaten toe. Meng goed. Laat het mengsel afgedekt zachtjes koken tot de tomaten tot moes zijn gekookt. Voeg de kip toe en bedek de stukken goed met saus. Voeg kaneelstokjes toe en laat de kip afgedekt in ca. 30 minuten gaar worden. Voeg een kop kokosmelk en een halve kop water toe en laat de kip zonder deksel nog 20 minuten zachtjes koken.

Serveer met rijst, groente en Indiaas brood.

Achchese bhojon kijie!


MEER RECEPTEN…