Honduraanse carne asada

– Een recept van Ethnic Foods R Us, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

600 gram biefstuk of steak

Voor de marinade

60 ml olijfolie (geen extra vergine olijfolie)
1 el suiker
1 1/3 el ciderazijn
30 ml sojasaus
1 1/3 el citroensap
2/3 tl geroosterde gemalen komijn zaden
2/3  tl vers gemalen zwarte peper
3 el gehakte knoflook
1 jalapeño chili peper, gehakt
3 el fijn gehakte verse koriander

Voor erbij

avocado, geschild en gesneden in kleine stukjes
partjes limoen
pico de gallo salsa*
meel of maïs tortilla’s

*Voor de pico de gallo salsa

¼ ui, gehakt
1 teen knoflook, gehakt
1 limoen
1 jalapeño peper, zaden verwijderd
3 tomaten
½ bosje koriander, gehakt

Carne asada
Maak de marinade. Meng de olijfolie, limoensap, azijn, suiker, sojasaus, zwarte peper en komijn in een kom. Voeg de koriander, de peper en de gehakte knoflook toe. Leg de in reepjes gesneden biefstuk in de marinade. Dek af en laat een nacht in de koelkast staan. Verhit een pan op het vuur en neem de biefstuk uit de marinade. Bak de biefstuk aan alle kanten bruin (maar nog niet helemaal gaar) voor een kleine 2 minuten. Leg de biefstuk op een schaal en verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 6 minuten staan.

Pico de gallo salsa
Marineer de ui en knoflook in 2 el limoensap. Snijd de peper fijn, zaadjes verwijderen en voeg toe aan de ui en knoflook. Hak de tomaten in middelgrote stukken. Voeg de tomaten en koriander toe aan het uimengsel. Roer voorzichtig. Proef en breng eventueel op smaak met limoensap. Dek af en laat een paar uur rusten in de koelkast.

Maak de tortilla’s warm en serveer de carne asada met avocado’s, pico de gallo en limoenschijfjes.

Buen provecho!


MEER RECEPTEN UIT MIDDEN AMERIKA…