Hollandse vis met roomkaas

– Een recept van Allerhande Albert Heijn, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

400 gram schelvis of pangasiusfilet of tilapiafilet
75 gram boursin (kan ook roomkaas met tomaat en basilicum)
8 plakken boeren rauwe ham
3 el arachideolie
900 gram aardappelpuree
200 ml melk
2 el sesamzaad
1 el shichimi togarashi (specerijenmelange spices by Jonnie Boer)
600 tot 800 gram verse spinazie
bosje bosuitjes in dunne ringen

Snijd (indien nodig) de vis in 4 gelijke stukken. Maak eerst de verse aardappelpuree. Schil en kook (20 minuten) 900 gram kruimige aardappelen. Besmeer ondertussen de vis rondom met roomkaas en wikkel elk stuk vis in 2 plakken ham. Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan en bak de vis in 8 minuten op middelhoog vuur gaar en goudbruin. Keer regelmatig.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote hapjespan en bak de sesamzaadjes en de specerijenmelange 1 minuut. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Bak de lenteui mee. Bak nog 1 minuut tot het vocht is verdampt. Breng op smaak met peper.

De aardappelen na 20 minuten koken stampen en mengen met 200 ml warme melk en peper naar smaak. Indien gewenst kan de spinazie door de aardappelpuree worden gemengd en naast de vis worden opgediend. Maar de aardappelpuree, vis en spinazie kunnen ook apart worden opgediend.

Eet smakelijk!


MEER RECEPTEN…