Haïtiaanse poulet creole

In Haïti vind je een mix van de Franse en de Creoolse keuken. Ook vind je er veel invloeden van de oude indianen en worden er vaak vruchten gebruikt in de gerechten. (Bron: Mijn receptenboek)

– Een recept van Saveur, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

4 kippenbouten, in tweeën gesneden
3 teentjes knoflook
2 lenteuitjes, grof gehakt
2 takjes peterselie
1 takje tijm, getrimd
1 Scotch bonnet peper, in stukjes
1 oranje paprika (of groen) zaadjes verwijderen en in dunne reepjes
2 el olijfolie
1 grote rode ui, gehalveerd en dun gesneden
1  rode paprika, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes
vers gemalen zwarte peper, naar smaak
2 el tomatenpuree

Plaats de kip in een ondiepe schaal.  Meng knoflook, lenteui, peterselie, thijm, scotch bonnet, oranje (of groene paprika) en een ½ kop water in de blender tot een pasta en giet over de kip. Zorg dat alle delen goed bedekt zijn. Dek af met plastic folie en laat 4 uur marineren.

Maak de olie warm in een braadpan. Schraap de marinade van de kip (bewaar de marinade) en bak de kip aan alle kanten bruin gedurende 10 minuten. Bewaar de kip op een bord. Voeg de ui en rode paprika toe in de braadpan, voeg peper naar smaak toe en roerbak 8 tot 10 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 minuut. Voeg de kip, de marinade en 240 ml water toe. Breng aan de kook en verlaag daarna het vuur tot medium laag. Laat de kip 40 minuten sudderen. Voeg peper naar smaak toe. Serveer met rijst.

Jwi manje ou!


MEER RECEPTEN…