Guyanese Essequibo kip

Essequibo (Nederlands: Essequebo) was een Nederlandse kolonie aan de rivier de Essequibo in de regio Guyana aan de noordkust van Zuid-Amerika van 1616 tot 1814. De kolonie vormde een deel van de kolonies die bekend zijn onder de verzamelnaam van Nederlands Guiana.

– Een recept van Padelsitio, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten:

4 kippendijen
3 teentjes knoflook
2 tomaten
3 laurierblaadjes
2 tl suiker
1 rode ui
4 takjes verse tijm
2 el tomatenpuree
1 rode paprika
4 lente-uitjes in ringetjes (3 in gerecht, 1 voor garnering)
olijfolie
peper naar smaak

Pel de knoflook tenen en de rode ui en snijd ze fijn. Was de lente-uitjes en snijd ze in ringetjes. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd ze in blokjes.  Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd hem in blokjes.

Verhit de olie, in een grote pan, op matig vuur. Als de olie warm is, strooi dan de suiker over de olie en laat bubbelen (niet verbranden). Voeg de kippendijen toe aan en bak ze tot ze gelijkmatig bruin zijn.  Voeg de rode ui en knoflook toe en bak 1 minuut mee.

Voeg 3 lente-uitjes (houd 1 achter), tijm, rode paprika, tomaat en laurierblaadjes toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg tomatenpuree en 1,5dl water toe en laat gedurende 30 minuten sudderen op een laag vuur. Als de saus te dik wordt, beetje meer water toevoegen, als de saus te dun is, beetje in laten koken. Proeven en eventueel wat peper toevoegen. Garneer met achtergehouden lente-uitje.

Serveer met witte rijst en een salade.

Enjoy your meal!


MEER RECEPTEN…