Guinness in Dublin

MINKE WINK

Een bruisende stad met de beste pubs ter wereld voor een goed glas Guinness bier en Irish Stew. Dublin is een ideale stad voor liefhebbers van cultuur, winkelen, lekker eten en uitgaan. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar en na een hele dag door de stad slenteren is de Temple Bar, de straat en buurt waar alle pubs en uitgaansgelegenheden te vinden zijn, dé perfecte plek om een dagje sightseeing af te sluiten. De Ieren zijn ontzettend sociaal en humoristisch en hierdoor is Dublin echt zo’n stad waar je je vanaf de eerste dag helemaal welkom voelt.

Guinness Storehouse

‘There’s nothing like a Guinness’ is een bekende tekst van de beroemdste brouwerij van Dublin. Naast de vele soorten whiskey staat Ierland ook bekend om het donkerbruine Ierse bier van Guinness. In de zeven verdiepingen tellende Guinness Storehouse duik je de wereld in van het brouwproces van de Guinness pint. Tijdens een zeer interactieve tour waarbij je onder andere een perfecte Guinness pint leert tappen eindig je op de hoogste verdieping waar je met een Guinness in de hand kunt genieten van een waanzinnig uitzicht over Dublin.

Temple Bar

In het oude middeleeuwse centrum van de stad bevindt zich het uitgaansgebied van Dublin. Dit gezellige en kleurrijke uitgaansgebied heeft de naam Temple Bar gekregen. De beste manier om de Ierse cultuur op te snuiven is natuurlijk door een kijkje en een drankje te nemen in een aantal van de gezellige pubs in dit uitgaansgebied. Binnen no time raak je in gesprek met de uitbundige Ieren en heb je je tweede biertje te pakken. Ach, de avond is nog jong.

Parken

In Dublin vind je verschillende mooie stadsparken zoals het St. Stephen’s Green en Meerion Square. Het grootste park is het Phoenix Park dat ooit bedoeld was als koninklijk jachtpark. Er lopen hier veel herten en fazanten rond en in dit park ligt ook het geweldige Dublin Zoo.

Trinity College

Het Trinitiy College doet dienst als de nationale bibliotheek van Groot-Brittannië en Ierland. De bibliotheek krijgt een exemplaar van elk boek dat in deze landen wordt gepubliceerd en de collectie is onderhand gegroeid tot meer dan drie miljoen boeken. Ik heb iets met boeken dus voor mij was dit een absolute must-see.

Brazen Head

De oudste pub van Ierland en een van de leukste waar ik ooit ben geweest. Het is er een klein beetje toeristisch maar het heerlijke eten, de lekkerste donkerbieren en de gezellige sfeer maken dit meer dan goed.


MEER iERLAND…