Griekse gevulde aubergines

Aubergines gevuld met een heerlijke gekruid gehaktmengsel en geitenkaas.

– Een recept van Leuke Recepten, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 5 tot 6 personen

Ingrediënten:

3 aubergines
500 gram rundergehakt
1 el gehaktkruiden*
2 uien
3 teentjes knoflook
¼ tl komijn
½ tl oregano
snuf peper
snuf kaneel
400 gram gezeefde tomaten
100 gram geitenkaas
olie om te bakken
peterselie om te bestrooien

* gehaktkruiden: zelf gemaakt mengsel van: 1 tl nootmuskaat, 2 tl witte peper, 2 tl paprikapoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1/4 tl chilipoeder.
Voor 500 gram gehakt gebruik je 1 eetlepel van het mengsel.

 

Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de aubergines en snijd het vruchtvlees kruislings in. Besprenkel de bovenzijde met een beetje olie en peper. Zet de aubergines ongeveer 30 min in de oven tot ze zacht beginnen te worden. Snipper ondertussen de uien en knoflook en fruit aan in een pan. Voeg het gehakt toe en de eetlepel gehaktkruiden en bak dit rul. Voeg de gezeefde tomaten toe en de komijn, oregano, kaneel en een snuf peper. Laat dit 15 minuten pruttelen en iets indikken.

Daarna zullen ook de aubergines klaar zijn. Neem ze uit de oven en schraap wat van het ingesneden vruchtvlees er uit en voeg toe aan het gehaktmengsel. Schep het gehaktmengsel** in de aubergines en kruimel de geitenkaas er over. Zet de aubergines nogmaals 10 min in de oven. Bestrooi ze vlak voor het serveren met wat verse peterselie.  Lekker met gebakken aardappelen.

Kali orexi!


MEER RECEPTEN…