Filipijnse kare kare

– Recept van Wereldsmaken, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

1 kg Stoofvlees (rund) in grove stukken
1 grote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
5 el olie
2 tl milde paprikapoeder
1 vleesbouillontablet
2 el sojasaus
2 el Thaise vissaus (nam pla)
200 gram sperziebonen, gehalveerd
1 aubergine, in stukjes
½ rettich, in blokjes
1 paksoi, in grove stukken
75 gram ongezouten pinda’s
50 gram rijst
2 el korianderblaadjes

Verhit de olie in een braadpan en fruit de paprikapoeder tot het vet rood is. Bak de stukken vlees in gedeelten bruin en zet ze apart. Bak de ui en de knoflook in het vet bruin en leg het vlees weer in de pan. Verkruimel het bouillontablet boven het vlees en schenk er zoveel water bij dat het vlees net onder staat. Voeg sojasaus en vissaus toe en stoof het vlees afgedekt in 2 tot 3 uur gaar.

Maak de groenten schoon en voeg de groenten aan het vlees toe, behalve de paksoi. Stoof het geheel nog 15 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de paksoi toe.

Rooster ondertussen de rijst en de pinda’s in een droge koekenpan goudbruin. Maal de rijst en de pinda’s in de keukenmachine fijn. Roer dit poeder door de stoofpot. Verwarm het geheel al roerende tot het vocht tot een saus bindt. Doe het rundvlees met vocht over in een schaal. Strooi er de korianderblaadjes over.

Lekker met rijst.

Masiyahan kayo sa inyong pagkain!


MEER RECEPTEN…