Fijiaanse ginger fish

– Een recept van Travel by Stove, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten:

500 gram kabeljauw
sap van 1 citroen
½ el plantaardige olie (om in te vetten)
1 el sojasaus (minder zout)
1 el olijfolie
¼ kopje witte wijn (60 ml)
1 kleine teen knoflook, geplet
½ tl gemberwortel, geraspt
½ tl suiker
korianderblaadjes voor garnering

Voor de gebakken ananas en zoete aardappel (bijgerecht)

1 kleine zoete aardappel, gekookt tot net zacht en dik gesneden
¼ verse ananas, geschild en dun gesneden
1 el vers geraspte kokosnoot
1 el groene uien, gehakt
geraspte kaas (optioneel en niet te veel)
peper naar smaak

Ginger fish
Spoel en laat de vis drogen. Wrijf het citroensap over de filets en laat het ongeveer een uur marineren in de koelkast. Vet een ondiepe ovenschotel in met olijfolie. Warm de oven voor op 175 graden Celsius. Meng  sojasaus, olijfolie, wijn, knoflook, suiker en gember in een blender tot een egaal mengsel. Giet over de vis. Zet de vis in de oven en laat  30 minuten bakken. Garneer met korianderblaadjes voor het opdienen.

Gebakken ananas en zoete aardappel
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Doe de zoete aardappelschijven in een ovenschaal. Kruid met peper. Voeg een laag ananas toe en meer peper. Doe de geraspte kokos er bovenop en nog wat peper en tot slot de groene uien. Indien gewenst ook nog een beetje geraspte kaas. Laat 30 minuten bakken in de oven.

Da kana!


MEER RECEPTEN UIT OCEANIE…