Engelse chicken pie

Pastei met kip, prei en champignons.

– Een recept van Tallsay, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

500 gram kipfilet
250 gram kastanje champignons
1 prei
3 sneetjes gerookte bacon
1 el olijfolie
een boterballetje
1 ui
2 takjes tijm
1 laurierblad
2 el bloem
50 ml gevogeltefond
20 ml melk
½ pak bladerdeeg
1 ei
zwarte peper

Snijd de kipfilets in stukjes. Hak de bacon grof en hak de ui fijn. Snijd de prei in ringen en snijd de champignons in 2 of in 4 naargelang hun grootte. Kleur de stukjes kip in twee keer aan in een sauteerpan met olie en warme boter. Haal de stukjes uit de pan en leg er de bacon in. Laat 2 min. bruinen en voeg daarna de ui, de champignons, de prei, de tijm en de laurier toe. Laat 5 min. verder bakken op een gemiddeld vuur. Bestuif met bloem, meng en giet er daarna de gevogeltefond en de melk bij. Meng en voeg de stukjes kip toe. Laat 5 minuten verder garen. Breng op smaak met peper, laurierblad en tijm.

Verwarm de oven voor op 200°C. Stort het mengsel in een grote ovenschotel of 4 aparte borden. Maak de randen vochtig, bedek met bladerdeeg en zorg ervoor dat deze rondom goed vastzit. Smeer het bladerdeeg in met het geklopte ei en laat gedurende 25 min. goudbruin bakken in de oven. Dien warm op met een salade.

Enjoy your meal!


MEER RECEPTEN…