El Salvadoriaanse jozi’s chicken

– Een recept van Food, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

3 pond kipstukken, bij voorkeur een hele kip gesneden
2 kopjes droge witte wijn, goede kwaliteit
4 el olijfolie
meel, gekruid (zie bereiding)
peper uit de molen
1 grote ui, gehakt
4 grote tomaten, geschild en gehakt
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde basilicum
3 chilipepers, 1 met zaadjes, van 2 de zaadjes verwijderd, gehakt
5 zomerwortelen, in stukken
2 grote aardappelen, geschild en in stukken gesneden
1 kopje groene gevulde olijven
12 pruimen, zonder pit
3 grote bananen, in 4 stukken gesneden
1 el suiker
5 knoflookteentjes, gehakt

Marineer de kip 2 minimaal 2 uur of liever nog een hele nacht in de wijn. Laat uitlekken en bewaar de wijn. Rol de stukken in met witte peper gekruide bloem. Bak de kip aan alle kanten bruin in de olie. Voeg vervolgens de ui, tomaten, bewaarde wijn, kruiden, wortelen, knoflook en chilipepers toe. Doe de deksel op de pan en laat het 30 minuten zachtjes sudderen.

Voeg de aardappelen toe en laat nog eens 20 minuten sudderen. Voeg dan de olijven, pruimen, bananen en suiker toe. Roer heel voorzichtig. Laat zonder deksel nog 10 minuten sudderen. Serveer met gele rijst (rijst met kurkuma).

Buen provecho!


MEER RECEPTEN UIT MIDDEN AMERIKA…