Cubaanse boliche

– Een recept van Receptengalerie, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

750 gram mager braadvlees aan één stuk
2 tenen knoflook, geperst
¼ groene paprika, in stukjes gesneden
¼ rode paprika, in stukjes gesneden
zout en peper
1 sjalot, fijngesneden
75 à 100 gram ham, in blokjes gesneden
1 tl oregano
1/3 tl komijn
100 gram chorizo, in schijfjes of blokjes gesneden
1 laurierblad
1 kleine wortel, in schijfjes of blokjes gesneden
een flinke el bitter sinaasappelsap of grapefruitsap
80 ml droge witte wijn
(olijf)olie
½ blikje tomaatblokjes of 1 dl tomatensaus (passato)

Voor erbij

steak fries
1 in ringen gesneden en gefruite ui
schijfjes gebakken bakbanaan

Bereid een marinade van de knoflook, de sjalot, komijn, organo, het laurierblad, het sinaasappel- of grapefruitsap, de wijn en zout en peper. Meng in een kom de blokjes ham, de stukjes chorizo, de stukjes wortel en de stukjes rode en groene paprika.

Maak met een mes een holte in het midden van het stuk braadvlees maar snijd geen vlees weg. Giet een flinke eetlepel marinade in de holte van het vlees en stop er vervolgens de vulling in. Doe het vlees in een kom en giet er de rest van de marinade over. Bedek de kom met folie. Laat het vlees in de koelkast minimaal 3 uur marineren, een nacht is beter.

Verwarm de oven voor op 175 C. Neem het vlees uit de marinade. Verhit op het fornuis een flinke scheut olie in een ovenbestendige braadpan en bruin er het vlees aan alle kanten in. Voeg de marinade toe, plaats het deksel op de pan en zet de pan in de oven. Laat het vlees 3 uur garen. Neem de pan uit de oven en laat het vlees wat afkoelen. Snijd het vlees vervolgens in schijven. Meng de tomaatblokjes of passato met de in de pan achtergebleven marinade en giet het mengsel in een steelpan. Laat het mengsel 3 minuten zachtjes pruttelen. Giet de saus over het gesneden vlees. Garneer het vlees met gefruite uiringen en gebakken schijfjes bakbanaan. Serveer boliche met steak fries.

Buen provecho!


MEER RECEPTEN…