Costa Ricaanse picadillo

Picadillo is een traditioneel gerecht van gehakt of worst met diverse groenten. Belangrijk zijn de cajunkruiden, komijn, koriander en vers gemalen peper. Het gerecht wordt geserveerd met rijst of wordt gebruikt als vulling in taco’s, kroketten of hartige taarten. De naam heeft het gerecht te danken aan het Spaanse woord ‘picar’, wat ‘te hakken’ of ‘gehakt’ betekent.

– De picadillo is een recept van De Bazaar en de cajun kruiden van Tallsay aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

1 courgette in blokjes
2 sjalotjes grof gehakt
5 tenen knoflook fijn gehakt
1 rode paprika in stukjes
3 stengels bleekselderij in stukjes
1 kopje verse koriander
200 gram (1 stuk) pittige Chorizo
1 el cajun kruiden*
2 tl zwarte peper
1 tl komijn
150 gram spekjes
2 el olie
12 taco’s (3 per persoon)

Voor de cajun kruiden (1 el)

1 tl paprika poeder
½ tl uien poeder
½ tl knoflookpoeder
½ tl cayennepeper
¼ tl gedroogde tijm
¼ tl gedroogde oregano
¼ tl gedroogde basilicum
½ tl gemalen kardemom
½ tl gedroogde komijn
¼ tl gedroogde karwij
½ tl gemalen witte peper
½ tl gemalen zwarte peper

Meng de ingrediënten voor de cajun kruiden door elkaar.

Was en snijd de groenten. Hak de ui grof en de knoflook fijn. Haal het velletje van de Chorizo en snijd in dunne schijfjes.

Verwarm de oven voor op 160 graden voor de taco’s. Bak de spekjes zonder olie. Haal uit de pan, dep af met keukenrol en leg ze apart. Verwarm de pan waar je de spekjes in hebt gebakken opnieuw en voeg chorizo, ui, knoflook, bacon, courgette, paprika en selderij toe.  Roerbak de chorizo en de groenten gedurende 10 minuten. Leg de taco’s in de oven om op te warmen (kijk voor juiste tijd op de verpakking).

Voeg olie, ¾ van de koriander, cajun kruiden, peper en komijn toe aan het vlees/groentemengsel en roer goed door. Laat nog even pruttelen. Haal de taco’s uit de oven en schep de Picadillo erin. Serveer met verse koriander.

Buen provecho!


MEER RECEPTEN UIT MIDDEN AMERIKA…