Chinese au larm

– Kruidig gestoofd rundvlees van Lekker Oosters

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

700 gram riblappen
2 middelgrote uien
10 plakjes gemberwortel
7 teentjes knoflook
2 stukken gedroogde mandarijnschil
2 hele steranijs
2 el plantaardige olie
1,5 tl korrels szechuanpeper
1,5 tl zwarte peperkorrels
3 el rijstwijn, droge sherry of sake
1,25 dl donkere sojasaus
2 el hoisinsaus of zoete bonenpasta
rijst

Voor de groenten

300-400 gram gemengde Chinese groenten, zoals paksoi, boksoi, Chinese broccoli, jonge spinazie
3 el walnootolie
1 el sesamolie
½ el gember in dunne plakjes
4 lente-uitjes, fijn gesneden
2 el oestersaus
1 el sojasaus
flinke mespunt suiker
sap van 1 limoen

Au Larm
Snijd het vlees in blokjes van 5 cm en doe ze in een diepe pan. Zet het vlees net onder water. Pel de uien, snijd ze in vieren en voeg ze met de plakjes gember aan de pan toe, vervolgens 3 gepelde tenen knoflook, de mandarijnenschillen en steranijs. Breng afgedekt aan de kook. Schuim het water af, temper het vuur en laat het vlees 2,5 uur afgedekt, zachtjes koken.

Pel de overige teentjes knoflook en hak ze fijn. Verwarm de olie in een wok of andere pan en fruit de knoflook met de gekneusde Szechuan- en zwarte peper 1 minuut op matig vuur. Voeg de overige ingrediënten toe en roerbak ongeveer 2 minuten.

Voeg dit alles aan de pan met vlees toe en breng het geheel weer aan de kook. Schuim opnieuw af, dek de pan af en laat nog 45 minuten tot 1 uur zachtjes koken, tot het vlees volledig zacht is. Verwijder de steranijs en mandarijnenschil en serveer met witte rijst.

Chinese groenten
Verwijder eventueel lelijke delen van de groente en houd de spinazie apart, zodat je die op het laatste moment in de wok kunt doen, want die blaadjes zijn heel snel gaar. Bereid de rest van de Chinese groenten voor. Meestal snijd ik de Chinese broccoli in repen en de paksoi en boksoi in stukjes. Blancheer de groenten ongeveer 1½ minuut in kokend water tot ze net zacht zijn en laat ze uitlekken.

Doe de olie en de gember in een heel grote, hete wok of andere geschikte pan en laat de gember ongeveer 30 seconden fruiten. Roer er de lente-uitjes en de rest van de ingrediënten, behalve de spinazie en peper en zout bij. Roerbak alles kort. Hussel er dan de spinazieblaadjes door. De groenten bakken en sputteren en de oestersaus en de soja koken zover in dat er alleen maar een laagje op de groenten van over is. Voeg op dit moment zout en peper naar smaak toe. Roerbak nog een minuut en dien het gerecht onmiddellijk op.

祝您就餐愉快 (zhù nín jiùcan yúkuài)!


MEER RECEPTEN…