Chillen aan het spoor

TINEKE WINK

Een kunstmatig aangelegd strand, een bij elkaar geraapt zootje stoelen en tafels & een blokhut dat dienst doet als barretje. En voila, Oerkap is een feit! Ik vind het stadsstrand een geniaal concept. Zo heb je het strand altijd binnen handbereik en dat het nep is.. ach dat doet er niet toe. Het is hier heerlijk vertoeven op de vele (ahum) zomerse dagen die Nederland rijk is. Geef mij maar snel weer 25 graden.

Wat maakt dit stadsstrand in Haarlem (een paar jaar geleden uitgeroepen tot beste stadsstrand van Nederland) nou zo bijzonder?

De sfeer

Je zou het wat locatie betreft niet zeggen dat het zo sfeervol is (treinen die voorbij razen) maar dat is het wel. Het hippiestrandje steekt juist mooi af tegen het lelijke (sfeerloze) spoor. Daarbij ligt het aan het water waardoor het toch een beetje een strandidee geeft.Het is authentiek en dat maakt het bijzonder. Daarnaast hangt er een heerlijke ongedwongen sfeer. Naar mijn mening zijn er overdag wel iets te veel kinderen aanwezig, maar het is in ieder geval geen ‘zien en gezien worden’ publiek, maar veel meer laidback. Heel fijn!

Wijn & pizza’s

Ik houd van wijn & van pizza’s, Vooral van de combinatie. Als het ook nog eens heel lekker EN betaalbaar is ben ik verkocht. En dat zit wel goed bij Oerkap. Heerlijke rosé voor 3 euro (betaal je in Bloemendaal zo het dubbele voor) en megagrotepizza’s met een dunne krokante bodem voor nog geen tientje. Like! Klinkt wel goedkoop zo, maar als ik hier de hele dag verblijf tikt het wel aan.

MAAR…

Het is natuurlijk geen echt strand. En de zee als uitzicht is wel wat mooier dan een spoor naast je. In het water duiken voor verkoeling zit er ook niet echt in. Of je moet van rivierwater houden. Morgen begint de zomer, hopelijk uit zich dat ook weer snel in zomerse temperaturen! Oerkap (& Bloemendaal) tot heeeel snel ?


MEER WE ♡ HOLLAND…