Chileense pollo arvejado

– Een recept van Receptengalerie, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

3 kippenbouten in tweeën gesneden
2 el plantaardige olie
2 el boter
1 ui, in stukjes
4 tenen knoflook, fijngehakt
250 g (diepvries) erwten
250 g wortels, in schijfjes
1 rode paprika, in smalle repen
1 tl paprika
1 tl komijn
3 stengels bleekselderij, in stukjes
1 kop droge witte wijn
2 à 3 koppen kippenbouillon
1 tl oregano
peper naar smaak
een paar el peterselie

Chileense pollo arvejado

Kruid de kip met peper. Braad de kip aan alle bruin in hete olie en boter. Leg apart. Sauteer de uien en knoflook in het braadvocht. Voeg de bleekselderij, komijn, paprikapoeder, oregano en in reepjes gesneden rode paprika toe en sauteer ze 2 à 3 minuten. Voeg de wijn toe en schraap de aanbaksels van de bodem van de pan. Voeg de kip weer toe. Voeg zoveel bouillon toe dat de kip er bijna mee bedekt wordt. Voeg de wortels toe. Doe het deksel op de pan en laat het geheel 45 minuten sudderen. Controleer of de kip en de groenten gaar zijn. Voeg de erwten toe en laat nog 5 minuten sudderen.

Garneer het gerecht met fijngehakte peterselie. Serveer er rijst bij.

Buen provecho!

Chileense pollo arvejado


MEER RECEPTEN UIT ZUID AMERIKA…