Cafetería Del Río in Quito

SANDRA WINK

Heerlijk, de Zuid Amerikaanse cultuur, maar af en toe mis ik die typisch Europese tentjes waar de decoratie wél telt en je van je overheerlijke cappuccino kunt nippen terwijl je om je heen kijkt en alle details en kleuren kloppen. Er zijn niet veel van deze koffietentjes, maar gelukkig bestaan ze wel in Ecuador! Mijn favoriet is cafetería Del Río in Quito, vlakbij mijn werk in de wijk Mariscal. Bijna iedere ochtend hop ik wel even binnen om een ‘pancito de yuca’ de kopen of een cappuccino ‘para llevar’ (take away).

Cafeteria Del Rio in Quito

Naast overheerlijke koffie, vers gebakken broodjes en allerlei zoetigheden kun je hier ook elke dag genieten van een lunch buffet. Voor een drie-gangen lunch met ‘jugo’ (sap) en onbeperkt salade ben je $5 dollar kwijt, iets duurder dan de gemiddelde $2.50-$3 dollar lunch in Quito, maar wel van Europese kwaliteit 🙂

Cafeteria Del Rio in Quito

De knapperige broodjes, verse koekjes, en kleurrijke taartjes zijn altijd moeilijk te weerstaan. Het ziet er allemaal verrukkelijk uit!

Cafeteria Del Rio in QuitoCafeteria Del Rio in Quito

In plaats van een te donker hol of ongezellig café met te fel tl-licht is hier echt nagedacht over de decoratie. Dat zie je weinig in Quito 😉 De kleuren zijn super zomers, en er is zelfs een mini terras. Hoewel die met deze terror zon meer ter decoratie is, want vijf minuten in de zon en je verbrand levend. Alleen de nietsvermoedende toeristen doen af en toe een poging.

Cafeteria Del Rio in QuitoCafeteria Del Rio in Quito

Vandaag nipte ik van mijn cappuccino en helaas waren mijn favoriete ‘pancitos de yuca’ al op, dus ik koos deze keer voor een ‘humita’. Humitas is gestoomde zoete maïs dat wordt bereid in maïs bladeren. Een paar rozijnen erin en je hebt een heerlijk gebakje voor bij de koffie!

Cafeteria Del Rio in Quito

Wat hoort er nog meer bij een typisch Europees café in Zuid Amerika? Juist, goede service! Het personeel is altijd netjes gekleed en ontzettend vriendelijk. Ook dat is soms lastig te vinden in Quito, maar cafetería Del Río heeft het allemaal 🙂

Cafeteria Del Rio in Quito

Kortom, mocht je in Quito zijn en zoek je een fijn café in Europese stijl met goede koffie en een vleugje Ecuadoriaanse keuken? Cafetería Del Río is de perfecte plek.

Ik zal hier voorlopig nog wel vaste klant blijven 🙂

Cafeteria Del Rio in Quito

Cafetería Del Río
 E4-415 y, Juan León Mera
Quito 170517
Ecuador

www.hotelrioamazonas.com/en/cuisine

Cafeteria Del Rio in Quito


MEER KOFFiETENTJES…