Braziliaanse vleesballetjes

– Recept van Happy Chief Cook, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

Voor de vleesballetjes

500 gram mager rundergehakt
3 solo clove knoflook (knoflook bestaande uit 1 balletje)
2 sneetjes casino witbrood zonder korst
1 tl gemalen komijn
2 tl gedroogde oregano
peper uit de molen
3 el olijfolie

Voor de pikante tomatensaus

1 ui
2 solo clove knoflook
800 gram tomaten uit blik
2 el gedroogde tomaten op zonnebloemolie
2 gedroogde chilipepers
verse koriander naar smaak

Snijd het kontje van de knoflook en daarna vertikaal doormidden. Verwijder de harde schillen en snijd de knoflook ragfijn. Snijd kop en kont van de ui en daarna verticaal doormidden. Verwijder de schillen  en snipper de ui fijn. Haal de zongedroogde tomaten uit de zonnebloemolie en hak ze fijn. Verkruimel de gedroogde chilipepers. Pluk het brood in kleine stukjes.

Vleesballetjes
Doe het gehakt, de knoflook, het broodkruim, de komijn, de oregano en een beetje peper uit de molen.  Kneed alles goed door elkaar en rol er dan balletjes van ongeveer 3 a 4 cm in doorsnede van. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de vleesballetjes aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan en leg ze opzij.

Pikante tomatensaus
Verhit de rest van de olijfolie en bak de knoflook en de ui tot alles zacht is. Voeg de tomaten uit blik, de gdroogde tomaten en de gedroogde chilipeper toe en breng alles aan de kook. Druk de tomaten met de spatel in kleine stukjes.

Voeg de vleesballetjes toe en laat ze ongeveer 10 minuten sudderen tot de balletjes gaar zijn. Maak de saus op smaak met peper uit de molen. Voeg fijn gehakte korianderblaadjes toe en serveer met rijst.

Bom Apetite!


MEER RECEPTEN…