Bonairiaanse piska kayente

De Bonairiaanse keuken is sterk beïnvloedt door de verschillende volkeren die naar het eiland zijn toegetrokken in de loop van de tijd. Indianen, Spanjaarden, Hollanders en de Afrikaanse slaven brachten allemaal hun eigen ingrediënten en recepten mee naar Bonaire. Op deze manier kon een unieke keuken ontstaan. De kushina krioyo (kuminda krioya) of creoolse keuken bepaalt de manier van koken op Bonaire. (bron: www.beautiful-bonaire.nl)

– Een recept van Bonaire Vakantieland, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

500 gram pangasiusfilet
2 el olijfolie
1 grote ui
1 teen knoflook
2 el kerriepoeder
2 kruidnagels
2 laurierblaadjes
1 tl kaneelpoeder
2 rode Spaanse pepers, gesnipperd
4 tomaten, ontveld en gehakt
sap van een halve citroen
3 el crème fraîche
versgemalen peper naar smaak

voor erbij

kokosrasp
rozijnen
schijfjes bakbanaan
sperzieboontjes

Fruit de ui in hete olijfolie in een koekenpan. Voeg na circa 3 minuten knoflook, kerrie, kruidnagels, laurier, kaneel en Spaanse peper toe. Fruit dit omscheppend mee, en voeg dan tomaten, citroensap, room, zout en peper toe.

Roer goed, leg de vis in de saus, schep de saus over de vis en laat het geheel afgedekt op heel laag vuur in 15 tot 20 min. garen.

Opdienen met rijst en sperziebonen, aparte kommetjes met rozijnen, schijfjes banaan en kokosrasp.

Bon apetit!


MEER RECEPTEN…