Boliviaanse silpancho

Silpancho is een populair Boliviaans gerecht dat komt uit de regio Cochabamba van het land.

– Een recept van Bolivia Bella, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

400 gram rundvlees, 4 dunne lapjes, b.v. rosbief
6 grote aardappelen
4 eieren
1 ½  kopjes broodkruim
½ kop verse ui, zeer fijn gehakt
2 roma tomaten, klein gesneden
1 jalapeño peper, klein gehakt
1 kopje gekookte rijst
½ tl paprikapoeder
olie
peper

verder nodig: een vleeshamer

Was en schil de aardappelen en kook ze 16 minuten. Snijd ondertussen de ui, peper en tomaat en meng het door elkaar. Snijd de aardappelen in dikke plakken (na het koken), bestrooi ze met paprikapoeder en bak ze in een pan met een beetje olie tot ze een mooi bruin korstje hebben.

Kook 3 tot 4 kopjes water, bewaar. Rooster de rijst in een hete pan, onder voortdurend roeren zodat het niet verbrandt. Laat de rijst in het hete water sudderen op heel laag vuur, tot de rijst volledig gaar is.

Terwijl de rijst suddert, bestrooi je het vlees met peper en maak het vlees met een vleeshamer zo dun mogelijk. Verhit een pan met wat olie, niet te warm. Haal het vlees door de broodkruimels en zorg ervoor dat het vlees volledig is bedekt. Bak het vlees aan beide kanten. Zorg ervoor dat de broodkruimels niet verbranden, dus keer regelmatig. Wanneer het vlees klaar is, houd je het warm.

Bak de eieren. Leg op een bord eerst een hoeveelheid rijst. Doe de silpancho (het rundvlees) op de rijst en daar bovenop een gebakken ei. Garneer het met de gehakte tomaten, uien en hete peper. Plaats een paar van de gebakken aardappelen aan de kant, serveren en geniet!

Buen provecho!


MEER RECEPTEN…