Bhutaanse phagsha paa

– Een recept van Namey Samey, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 3 personen

Ingrediënten:

1 ui, geschild, grof gesneden
1 el verse gember, geschild en grof gesneden
1 kleine bloemkool,in roosjes
2 knoflookteentjes, fijn gehakt
2 el plantaardige olie
350 tot 400 gram varkensfilet, in reepjes gesneden
½ kop water
½ el chili poeder
3 koppen bok choy
2  verse groene chili peper,zaadjes verwijderd en in kwarten gesneden

Kook de bloemkool 5 minuten voor. Hak de ui en snijd de gember en knoflook en de chilies in kwarten. Snijd de bloemkool in bloemetjes. Snijd de bok choy in repen.

Verhit de olie in een grote pan. Bak de ui, knoflook, gember en chili een paar minuten. Voeg de varkensfilet en chili poeder  toe en roerbak 4 minuten. Voeg bloemkool en Bok Choy toe en roerbak een paar minuten. Voeg water toe en laat nog 2 minuten sudderen (tot alles gaar is). Serveer met rode rijst.

Toh zhay go!


MEER RECEPTEN UIT AZIE…