Barcelona

MINKE WINK

Barcelona is de stad van de drukbezochte Ramblas, het wereldberoemde voetbalstadion Camp Nou en de sprookjesachtige gebouwen van Gaudí, waaronder de nog altijd in de steigers staande Sagrada Familia.

Deze geweldige stad biedt alles voor een fantastische stedentrip. Ook de relaxte stranden en de heerlijke Spaanse tapas, zorgen ervoor dat je hier niet meer weg wilt.

Sagrada Familia

Hét symbool van de stad Barcelona. De Sagrada Familia is het levenswerk van de beroemde architect Antonio Gaudí. Al meer dan honderd jaar wordt hieraan gebouwd en tot op de dag van vandaag staat de kathedraal nog steeds in de steigers. Maar met of zonder steiger, deze imposante kerk is zowel van de binnenkant als van de buitenkant heel indrukwekkend om te zien.

Park Güell

Dit gigantische stadspark is ontworpen door de bekende architect Antonio Gaudí. Een met mozaïek bedekte reuzenslang kronkelt door het park in de vorm van bankjes. Het park is door het werk van Gaudí en door het heuvelachtige landschap uniek in de wereld. In dit park vind je het Gaudí museum, schitterende grotten en een enorm balkon vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over de stad.

Las Ramblas

Las Ramblas is dé boulevard van Barcelona. Het is een anderhalve kilometer lange straat tussen het Plaça de Catalunya en het Monument van Columbus en de haven Port Vell. Het is een erg gezellige boulevard waar op elk moment van de dag wel iets te beleven is. Hier vind je ontzettend veel straatartiesten, kraampjes en andere bezienswaardigheden. En ja, ook toeristen, heel veel toeristen!

Camp Nou

Of je nou een voetballiefhebber bent of niet, een bezoek aan dit enorme stadion van een van de beroemdste voetbalclubs ter wereld is absoluut de moeite waard. Het stadion is een van de grootste ter wereld, en het is een symbool van de Catalaanse trots en het streven naar onafhankelijkheid voor Catalonië. Het museum in het stadion vertelt over de geschiedenis van deze legendarische club. Een rondleiding door het stadion brengt je langs de VIP-boxen, perskamer, kleedkamers en de tribunes. Absoluut een must-see!

Mercat de la Boquera

Dit is de mooiste en grootste versmarkt van Spanje. Het is een paradijs voor iedereen die van lekker eten houd. Je kunt hier van alles krijgen zoals fruit, vlees, vis, groente, kaas, olijven en kruiden. Deze kleurrijke en geurrijke markt is werkelijk een lust voor het oog, de neus en de maag.


MEER SPANjE…