Australische Alice Springs chicken

Het eten van inheemse Australiërs werd grotendeels beïnvloed door de omgeving waarin ze leefden. De meeste stammen leefden van een eenvoudig jager-verzamelaardieet. Ze jaagden op inheems wild en vis en verzamelden inheemse planten en fruit. De algemene term voor de inheemse Australische flora en fauna die wordt gebruikt als voedselbron is bush tucker. De eerste kolonisten introduceerden gerechten op het continent dat voor een groot deel bepaalde wat nu beschouwd wordt als typisch Australisch eten. Sinds het begin van de 20e eeuw is het eten in Australië in toenemende mate beïnvloed door immigranten uit diverse landen, met name uit Zuid-Europese en Aziatische culturen. (Bron: Wikipedia)

– Een recept van Receptengalerie, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

4 kipfilets totaal ongeveer 500 gram (indien de kipfilet heel dik is, doormidden snijden)
1 el plantaardige olie
250 gram champignons, in schijfjes
2 el boter
zwarte peper, naar smaak
12 schijfjes bacon
140 gram gerijpte Cheddar, geraspt
150 ml honing-mosterddressing*

*voor de honing-mosterddressing
1 el honing
1 el mosterd
2 el citroensap
4 el olijfolie
peper naar smaak

Australische Alice Springs chicken 1

Meng in een kom de ingrediënten voor de honing-mosterddressing. Voeg de kipfilets toe en schep ze om zodat ze aan alle kanten met de dressing bedekt raken. Zet de kom met de filets in de koelkast en laat ze een hele nacht- marineren.

Verhit de olie in een bakpan en bak de kipfilets 4 minuten aan iedere kant. Doe de filets in een ovenbestendige schaal en bestrijk ze met de in de kom achtergebleven honing-mosterdsaus. Kruid de filets grondig met peper en bedek ze met de baconschijfjes.

Doe de boter in een pan en bak de champignons tot ze zacht zijn. Schep de champignons over de kipfilets en strooi er de geraspte kaas over. Bedek de schaal met aluminiumfolie.

Zet de schaal in een op 180 C voorverwarmde oven en stel de baktijd in op 20 minuten.

Controleer of na die tijd de kaas is gesmolten en of de filets helemaal gaar zijn. Strooi tenslotte wat paprikapoeder over het geheel. Doe de in de schaal achtergebleven saus in een kommetje en zet dat op tafel.

Lekker met gebakken aardappelen en sperzieboontjes.

Dig in mate!

Australische Alice Springs chicken 2


MEER RECEPTEN…