Arubaanse galina stoba

De Arubaanse keuken heeft invloeden van een interessante smeltkroes aan nationaliteiten en culturen, die door de eeuwen heen Aruba (en zijn keuken) gevormd hebben. Denk aan de oorspronkelijke Indiaanse bevolking, overzeese handelslieden, piraten, Nederlandse en Spaanse kolonialisten, Afrikaanse slaven, immigranten uit omliggende Caribische eilanden, evenals Aziatische en Oriëntaalse eilandbewoners. (bron: nl.aruba.com)

– Een recept van Smulweb, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 of 5 personen

Ingrediënten:

4 kippenbouten in tweeën gesneden
limoensap
1 ui, gesnipperd
1 el tomatenpuree
3 paprika’s, kleingesneden
1 teentje knoflook, klein gesneden
10 pruimen
6 olijven, klein gesneden
10 kappertjes
4 eetlepels boter
peper naar smaak
snufje nootmuskaat
½ liter water

Was de kip met limoensap. Maak de boter heet in de pan en braad de kipdelen even aan. Voeg daarna alle overige ingrediënten toe en schenk een ½ liter water bij. Breng aan de kook en laat op laag vuur sudderen tot de kip gaar is (ongeveer 45 minuten).

Lekker met rijst.

Bon apetit!


MEER RECEPTEN…