Armeense herb marinade grilled chicken breasts

– Een recept van Food, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten:

3 el olijfolie
1,5 el limoensap
½  tl tijm
½ tl marjolein
¼ tl  peper
1 klein teentje knoflook, gehakt
¼ kop fijngesneden sjalot
2 el fijngesneden peterselie
500 gram kipfilet, heel

Voor de Armenian potatoes

500 gram grote aardappelen
2 uien (in stukken gesneden)
2 el olijfolie
2 el tomatenpasta
80 ml water
1 tl paprika
peper naar smaak
2 el fijngesneden verse peterselie

Meng alle ingrediënten samen (behalve vlees) en klop grondig. Doe de kip in een glazen ovenschaal en giet de marinade erover. zorg ervoor dat het goed wordt bedekt. Bedek met plastic folie en laat minimaal 6 uren marineren in de koelkast. Verwarm de oven op 180 graden. Laat de kip in 20 minuten gaar worden. Giet regelmatig marinade over de kip. Daarna nog 5 minuten op de grillstand voor een mooi korstje.

Lekker met Armenian potatoes en broccoli.

Armenian potatoes
Was en schil de aardappelen, snijd de aardappelen in stukjes en kook ze  5 minuten voor. Laat iets afkoelen. Snijd en uien in stukken. In een grote kom de olie, tomatenpasta, water en paprika mengen en de aardappelen toevoegen. Meng goed. Voeg uien, peper naar smaak en peterselie toe en meng goed. Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius en laat de aardappelen in een afgedekte ovenschotel 45 minuten bakken.

Bari akh.orzh.ak!


MEER RECEPTEN…