Arizona woestijnchili

– Een recept van Wereldsmaken, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 6 personen

Ingrediënten:

3 el plantaardige olie
4 teentjes knoflook, fijngehakt
3 uien, in stukjes gehakt
2  groene paprika, in stukjes gehakt
1 kg rundvlees, in dobbelsteentjes
1 ½  tl gemalen komijn
1 ½  tl gemalen oregano
1 el chilipoeder (in het oorspronkelijke recept worden 3 el chili gebruikt, maar 1 el is al aardig pittig).
10 tomaten; geschild en gehakt
2 jalapeño pepers (uit blik)
1 blikje bier

Arizona Woestijnchili

Verhit de olie in een grote zware koekenpan. Voeg de knoflook, uien en groene peper toe. Bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.

Voeg rundvlees toe en laat bruin worden. Voeg de overige ingrediënten m.u.v. de paprika toe en laat gedurende 3 uur of iets langer sudderen met een deksel op de pan die iets openstaat, zodat de stoom kan ontsnappen.

Controleer vaak of er nog genoeg vocht in zit en roer regelmatig door elkaar. Voeg het laatste uur de stukjes paprika toe. Serveer met tortilla’s, zure room en schijfjes limoen.

Enjoy your meal!

Arizona Woestijnchili Arizona Woestijnchili


MEER RECEPTEN…