Argentijnse beef chimichurri

– Een recept van Lifes About, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

2 flinke biefstukken (totaal 500 tot 600 gram)
1 bosui
4 tenen knoflook
3 el rode wijnazijn
9 el olijfolie
½ rode peper met zaadjes
een bosje peterselie
een el oregano
peper, versgemalen
1 citroen, schoon geboend
1 tl komijnpoeder
1 tl cayennepeper
1 el gerookte paprikapoeder
1 el uienpoeder
350 gram rijst
200 gram sperziebonen
250 gram minworteltjes

Snijd de biefstukken in reepjes en doe in een kom. Voeg een teentje geperste knoflook toe en 2 eetlepels olijfolie. Rasp de citroen en voeg de rasp bij het vlees. Voeg ook de cayennepeper, de paprikapoeder en uienpoeder toe. Roer het geheel goed door en laat even intrekken.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de boontjes en de worteltjes in 10 minuten beetgaar en giet af. Snijd de overige drie tenen knoflook heel fijn, zo ook de rode peper. Snijd het bosje peterselie en het bosuitje ook heel fijn.

Meng in een schaaltje de olijfolie en de wijnazijn. Voeg hier de fijngesneden knoflook, rode peper, peterselie en bosui aan toe. Voeg vervolgens een eetlepel oregano toe, wat versgemalen peper, een theelepel komijnpoeder en een kleine eetlepel vers geperst citroensap.

Verhit in een wok wat olijfolie en bak hierin de biefstukreepjes in 2 ½  minuten bruin. Voeg de boontjes en worteltjes aan het vlees toe en bak heel kort even mee (½  tot 1 minuut). Serveer de rijst op een bord, schep het vlees met de groenten erbij en serveer de chimichurri er apart bij. Schenk net voor het eten wat chimichurri over het vlees.

Buen Proveche!


MEER RECEPTEN…