Anat in Groningen

MINKE WINK

Aan de rand van het Noorderplantsoen in Groningen ligt vegan lunchroom Anat. Een onwijs leuk tentje waar je heerlijk vers en veganistisch kunt eten en drinken.

Anat

Opgericht in mei 2015 was Anat de eerste 100% veganistische eetgelegenheid in Groningen, en sindsdien dé vegan hotspot in deze steeds hippere stad in het noorden.

Alle gerechten en drankjes die bij Anat worden geserveerd zijn 100% plantaardig en zoveel mogelijk biologisch en duurzaam. Dit betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van zuivel, vlees, vis, ei en kaas, wat trouwens helemaal niks afdoet aan de smaak. Daarnaast is het ook nog eens super gezond en natuurlijk beter voor het milieu en de dieren. Bij Anat kun je echt proeven hoe lekker plantaardig eten eigenlijk is 😉

smoothie bowl

Anat ligt op loopafstand van het centrum. Het lichtblauwe hoekpand waar de lunchroom is gevestigd springt gelijk in het oog wanneer je vanuit het centrum net het park voorbij bent gelopen. Je kunt binnen beneden of boven zitten, of als het lekker weer is, buiten op het terras.

Binnen is het erg knus en heerst een typische huiskamer sfeer. Je kunt hier prima een aantal uurtjes werken of gewoon gezellig een kopje koffie doen.

huiskamer sfeer Koffietentje Anat

Met uitzicht op het groen van het Noorderplantsoen is het buiten ook heerlijk vertoeven. Echt een heel fijn plekje waar je (zeker in het weekend) de drukte en chaos van het centrum even kunt ontvluchten 😉

Voorkant Anat

Je kunt ervoor kiezen om ter plaatse te genieten van je ontbijt of lunch momentje, maar je kunt je ontbijt of lunch ook afhalen. Zo biedt Anat onder andere biologische fairtrade koffie of kruidenthee to go en een gevulde picknickmand die je mee kunt nemen naar het park.

Noorderplantsoen Groningen

Het menu van Anat is niet heel uitgebreid, maar wisselt wekelijks en is afgesteld op het lokale en seizoensgebonden aanbod. Op deze manier zorgt Anat echt voor duurzame gerechten. Een aantal favorieten hebben wel een vast plekje op de menukaart gekregen 😉 Heerlijke salades, brood met bijzondere smeersels, verrukkelijke taartjes, gezonde juices en smoothies, warme dranken met plantaardige melk, er is voor ieder wat wils!

Wij kozen voor de smoothie bowl met banaan en rood fruit, een chai latte en een cappuccino met havermelk. Super lekker dus allemaal aan te raden! Ook voor niet-vegans 😉

Koffie en smoothie bowl

Anat
Verlengde Grachtstraat 1
9717 GD Groningen
Nederland

www.anat.nu

Terras Anat


MEER KOFFiETENTJES…