Amerikaanse chicken Louisiana

– Een recept uit het kleine kookboekje ‘Ik hou van heet’, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

5 el zonnebloemolie
ongeveer 1 kilo kip, in stukken
50 gram bloem
1 ui, gesnipperd
3 stengels bleekselderij
1 grote groene paprika, zaad en zaadlijsten verwijderen, in stukjes
2 teentjes knoflook
3 tl gehakte verse tijm plus extra voor garnering
2 rode pepers, 1 peper met en 1 peper zonder zaadjes, fijngehakt
1 blik gepelde tomaten met vocht, fijngemaakt
300 ml kippenbouillon
peper naar smaak

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Leg de kip erin en roerbak de stukken 5-10 minuten op matig vuur tot ze goudbruin zijn. Schep de stukken kip met een schuimspaan op een bord. Zeef de bloem in de pan en verwarm de bloem en olie al roerend 15 minuten op heel laag vuur tot het mengsel lichtgeel is. Laat het niet aanbranden! Voeg direct de ui, de bleekselderij en de groene paprika toe en roerbak alles 2 minuten. Voeg knoflook, tijm en rode pepers toe en roerbak alles 1 minuut. Roer de tomaten met het sap erdoor en daarna geleidelijk de bouillon. Leg de stukken kip weer in de pan, dek af en laat alles 45 minuten sudderen. Voeg naar smaak peper toe. Bestrooi de kip voor het serveren met gehakte tijm.

Lekker met rijst.

Enjoy your meal!


MEER RECEPTEN…