9-6 leven

TINEKE WINK

Een quote die ik op internet vond is: “je bent niet ongelukkig, maar ook niet gelukkig. Je bevindt je in een saai niemandsland. Je voelt gewoon niets.”

Sleur

Dat voel ik als ik in een sleur zit, als mijn dagen er veelal hetzelfde uitzien. Ik heb dat de afgelopen maanden gehad, toen ik een 9-6 leven op kantoor had. Die verdomde wekker elke dag op dezelfde tijd af horen gaan. Weer in een overvolle trein met mede-zombies. Pauzes op vaste tijden. Om klokslag zes uur het gebouw uit(rennen). De werkdagen leken allemaal op elkaar. Het werk slokte me ook zo op, dat ik de negatieve energie mee naar huis nam, waardoor ik altijd reikhalzend naar het weekend uitkeek. De weekenden compenseerde ik dan weer met geld uitgeven. Aan leuke dingen doen of kleren. Als een soort beloning voor het harde werken. Niets mis mee, maar ik werd er niet gelukkiger van. Want er bleef weinig geld over en hoe leuker de weekenden, hoe meer ik als een berg tegen de maandag opzag. Nu is dat natuurlijk anders bij werk dat wel energie geeft. Dan hoeft een 9-5 leven geen sleur te worden, het is maar net wat je er zelf van maakt. Maar nu heb ik leuk werk EN geen 9-5 leven. Voor mij een goede combinatie!

Lui zijn

De eerste maandag nadat ik ontslag had genomen voelde heerlijk. Om 10 uur kwam ik mijn bed uitrollen, nam een uitgebreide douche en maakte ik een heerlijk ontbijtje voor mezelf klaar. In slakkentempo. Toen keek ik koffietijd. En vervolgens GTST. Op de een of andere manier voelt overdag tv kijken slecht. Alsof je lui bent of geen leven hebt. Stom eigenlijk, dat die gedachten dan weer bij me opkomen. Want waarom zou ik daar niet van mogen genieten als ik daar zin in heb? Die vrije week voor ik begon met mijn nieuwe werk had ik wel verdiend. De stress die ik van het vorige werk kreeg maakte plaats voor rust en zen zijn.

Nu heb ik ander werk gevonden wat qua werkzaamheden en werktijden beter bij me past. Daarbij werk ik niet alleen doordeweeks, maar ook weleens weekenden. Elke week ziet er anders uit. En die wekker? Die gaat voor 8 uur ’s ochtends zelden nog af.

Veiligheid en zekerheid

Je hele leven hetzelfde werk doen, dezelfde mensen om je heen hebben en in dezelfde omgeving verblijven. Genoeg mensen vinden zo’n leven fijn en prettig. Ik heb ook wel bewondering voor mensen die zo leven en daar ook echt tevreden mee zijn. Die innerlijke rust die zij uitstralen is soms jaloersmakend. Maar ik ben er (nog) veel te onrustig voor en heb al kennisgemaakt met het gevoel van een veilige omgeving verlaten en het onbekende tegemoet te gaan. En dat smaakt naar meer!

Kat uit de boom

Veranderingen gaan mij overigens niet zo makkelijk af als het lijkt. Ik ben een kat uit de boom kijker, iemand die zich niet snel openstelt. En dat is soms lastig als je ook behoefte hebt aan veranderingen. Maar daar leer ik wel van. Het leert me om me meer open te stellen, socialer te worden en minder snel vooroordelen te hebben. Daarbij vind ik dat je jezelf door veranderingen beter leert kennen. Wat past goed bij mij en wat niet? Op dit moment vind ik het bijvoorbeeld verrassend leuk om met kinderen te werken. Iets wat ik nooit van mezelf had verwacht!


MEER WiNK WRiTES…